Коледните светлини на елхата грейнаха в центъра на Разград снощи. Те бяха запалени от Мирослав Минчев – национален състезател по колоездене и на СКК „Спринт“ и републиканската шампионка по стрелба с лък от СКСЛ „Антибиотик“ Марина Найденова.

Преди да засияят хилядите светлини звучаха изпълнения на Младежкия духов оркестър, Вокална група „Веселите глухарчета“ към Центъра за работа с деца и Деа Куманова от Музикална школа „Илия Бърнев“. Празнично настроение създаде и танцът на мажоретките от Градския мажоретен състав към ЦРД.

Кметът д-р Валентин Василев отправи кратко приветствие към гражданите, а Снежанка, Дядо Коледа и едно от джуджетата пристигнаха за да съберат писмата с желаните подаръци от малчуганите. Белобрадият старец се бе подготвил добре и за всяко хлапе имаше подарък.

Минути по-късно в Общинския културен център естрадната звезда Георги Христов, заедно с таланти от Музикална школа Илия Бърнев”, представи новия си проект – Бутиков Коледен концерт, на който с минута мълчание бяха почетени жертвите на огнения ад в шуменското село Хитрино.