Ученици от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, включени в група за занимания по интереси в сферата на изобразителното изкуство по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ 2023г. с ръководител В. Начева,  организираха в навечерието на коледните празници благотворителен базар във фоайето на училището. Инициативата бе подкрепена и от всички ученици, учители и родители, които  се включиха с ръчно изработени сурвакници, картички, картини, арт изделия и коледни сувенири създаващи празнично настроение на всеки, закупил си от тях.

Една част от събраните средства се предоставиха за закупуване на  подаръци и лакомства за четвъртокласничката от училището, която пострада при злополука преди дни. По-голямата част от средствата в размер на 2013,88 лв., ръководството на училището преведе по сметката на Марти за неговото лечение.

Творческите дейности реализирани по Националната програма, допринасят не само за стимулиране талантите на учениците, но и за тяхното емоционално и социално развитие. Малките творци  бяха много щастливи  от възможността да помогнат на нуждаещи се деца и се почувстваха съпричастни в надеждата за лечение на младото момче.

Ръководството благодари на всички  включили се в благотворителната инициатива и им пожелава весели празници!