„Кой е по-хитър” е най-новият премиерен спектакъл на разградския ДТ „Антон Страшимиров”. Новото заглавие е предназначено както за най-малките зрители, така и за техните родители, обясни режисьорът на постановката Съби Събев. Сценографията е поверена на Теодор Даскалов, а в ролите ще видите Антония Божинова, Валентина Панова, Димитрина Гинева, Николай Сяров, Евгени Стефанов и Петьо Горанов.

Премиерата на спектакъла е утре от 11.30 часа на сцената на Общинския културен център. Постановката ще се изиграе и в петък, но от 10.00 часа.
Този спектакъл е една интересна компилация създадена по мотиви от български народни приказки и типично балканска музика – българска румънска, сръбска и гръцка.

Режисьорът Съби Събев обясни, че в основата на постановката е залегнала темата за хитростта като черта от нашата народопсихология”. Но както често става в приказките, доброто побеждава и те са с щастлив край.
На финала двамата герои Петър и Мария, но вече доста поостарели, ще поздравят децата по случай Баба Марта и ще тропнат весело хорце.
„Надяваме се чрез шегата да успеем да покажем на малките зрители и на техните родители, че е по-добре да бъдем честни и да спазваме нашите обещания, вместо да се стремим да надхитрим другите”, коментира още режисьорът.