Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев бе сред официалните лица на откриването на Панорама на средното образование, която се провежда от вторник до четвъртък в спортна зала „Лудогорец“, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Целта на панорамата е да информира ученици и родители за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии в област Разград.
Участваха 14 училища с щандове. Приемът тази година в област Разград ще бъде в профилирани гимназии и средни училища – 20 профилирани и 34 професионални паралелки, които ще извършват прием след 7 клас за учебната 2018/2019 година.
Организатори на събитието са Регионално управление на образованието, Община Разград, Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“, ЦПЛР – Център за ученическо, техническо и научно творчество и Сдружение „Местен бизнес“. Партньор на събитието е Русенски университет „Ангел Кънчев“ – Филиал Разград.
Нека вашият избор, къде да продължите образованието си, да бъде осъзнат и правилен, пожела Ангел Петков на учениците. Гости бяха още заместник областният управител Евгени Драганов, зам.-кметове на общини, представители на бизнеса, експерти.