Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев бе гост на тържество в ДГ „Шестте ястребинчета“ в Разград, посветено на Деня на народните будители, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Директорът на учебното заведение Петя Станева уточни, че събитието се провежда под наслов „Вечните песни на България“, а целта му е да бъде отдадено нужното внимание на будителите от нашето минало и настояще.
Градоначалникът каза, че е необходимо такива събития да се честват и е изключително важно децата да бъдат възпитавани още от малки с любов към родината. В поздравителния адрес от д-р Василев той се обръща към педагозите с молба да бъдат отдадени на професията си и да помнят, че те са едни от най-значимите личности в живота на нашите деца. „Вие първи им показвате смисъла от това – да помнят, да знаят, да искат, да могат, да постигат. Да поставят доброто на пиедестал, да различават лошото и да се борят срещу него. Вие разкривате пред тях духовното и необходимостта да бъдеш образован.“, се казва още в поздравлението.
Д-р Василев подари на децата от двете подготвителни групи, които представиха пред многобройната публика колоритния концерт, енциклопедии и им пожела да бъдат здрави и да се вслушват в съветите на своите педагози.