Днес кметът на Община Разград д-р Валентин Василев на пресконференция представи част от новия екип на Общината.
Негови заместници са – доскорошният областен управител Галина Георгиева-Маринова с ресор финансови дейности, инвестиционен отдел и контрол на правното обслужване. Тя е юрист по образование, освен това има и магистърска степен по финанси. Голяма част от кариерата й е в държавната администрация.
Другият заместник на д-р Василев е Ердинч Хасанов. Представи се като „човек от народа“. Бил е два мандата кмет на село Ясеновец. Завършил е Спортна академия специалност треньор по спортна гимнастика и учител по физкултура, а след това и Финансовата академия в Свищов специалност „Финансов мениджмънт“. Ресорът му са „Хуманитарни дейности“ – образование, здравеопазване и най-вероятно допълнителни функции.
Д-р Василев представи и новия началник отдел „Контрол по строителството, обществен ред, охрана и транспорт. Това е Младен Чакъров. Той е на 56 години, магистър по публична администрация от Техническия университет – Варна. Работил е 6 години в жп-транспорта, а преди това – 20 години в МВР.
Д-р Василев коментира, че може да има трети или четвърти заместник, въпрос на време.
Чуйте в „Актуално” как кметът коментира по-късното обявяване на своя екип, както и дали ще има реформи в общинска администрация и какво е на дневен ред в община Разград.