Ръководството на Община Разград направи подаръци за Великден на потребителите на Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания. Дарението е закупено с лични средства от кмета Денчо Бояджиев, Председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кметовете Добрин Добрев, Милена Орешкова, Мирослав Грънчаров и Полина Иванова и секретаря на Община Разград Нели Добрева.

Подаръците – таблети „Леново” – са свързани и с осигуряване на възможност за 23-те деца от „къщичките” на възраст между 10 и 18 години да участват ефективно в дистанционното обучение. Досега те са използвали служебните компютри в комплекса, телефони или телефоните на персонала, таблетите ще са им изключително полезни за образователни цели – обясни директорът на комплекса Нели Русева.

Надявам се, че тези подаръци ще са стимул за децата да са по-старателни в обучението си и да подобрят успеха си, защото знанията от училище ще са им полезни в живота, а след като приключат с онлайн уроците ще могат да използват таблетите и в свободното си време – заяви кметът Денчо Бояджиев.

С оглед стриктното спазване на санитарно-хигиенните противоепидемични мерки таблетите бяха връчени не лично на децата, а на служителите в социалната услуга, те по-късно ги предоставиха на тийнейджърите, които останаха много доволни от подаръците.

Дарението съвпадна с отбелязването на 10-годишнината от създаването на първия в Разград Център за настаняване от семеен тип. Пред този период над 80 деца са използвали тази социална услуга.