На 14 юни, на официална церемония в Златни пясъци, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев получи Голямата награда за цялостен принос в социалното развитие на България на Националния алианс за социална отговорност, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Наградата бе връчена от народния представител Светлана Ангелова.
От 2010 година НАСО връчва своите традиционни годишни награди за принос в социалното развитие на България в няколко категории, голямата награда за Община Разград е в категория „Общини“.

Изключителна чест е за мен да получа тази награда, коментира д-р Валентин Василев.
„Работата ми с моя екип е забелязана вече от толкова високо ниво, за което благодаря! Община Разград ще продължава да работи усилено в тази насока.“, допълни още градоначалникът.
На церемонията присъстваха председателят на НАСО Георги Георгиев, заместник-министърът на социалната политика Султанка Петрова, зам.-кметовете Ердинч Хасанов и Галина Георгиева, директори на социални услуги от Разград и страната.

Церемонията бе част от Европейска конференция Социалната икономика като ефективен модел за социално включване. Като част от нея бе и изложение на различни социални услуги, в които участие взеха и представители от Разград – Дом за възрастни хора с деменция, Дневен център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“, комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. За пръв път регламентът на изложението допуска излагане на кулинарни изделия, единственият участник в това направление бе Домашен социален патронаж.