Днес в Градския парк кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри новата учебна година на ЦПЛР – Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Събитието започна с издигане на националния флаг. Директорът на школата Цветан Танев благодари за подкрепата на Общината и подчерта, че в школата ориентират учениците да открият своята професия.
Община Разград помага на школата, за да се развива и да надгражда постигнатото, каза в приветствието си кметът д-р Валентин Василев. Скъпи ученици, важно е не да станете спортисти, а да станете хора. Да се възпитавате, да се научите на ред и дисциплина. Училището и спортът трябва да вървят заедно ръка за ръка. Създавайте хубави спомени спортувайки, каза още той и пожела на всички успешна нова учебна година.
На откриването присъстваха още зам.областният управител Нурие Црънгалова, председателят на ПК за младежта, спорта и туризма Галин Парашкеков, спортният експерт от РУ на МОН Николай Миланов, началник отдел „Образование“ Елка Драмалиева, главен експерт – спорт Валери Бойчев, Диана Господинова – ст.експерт МКБППМН.