Днес кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова и зам.-кметът Ердинч Хасанов поздравиха потребителите на няколко социални институции и техните служители по време на концерт-спектакъл, организиран в Дома за стари хора с участието на потребители от Комплекс от социални услуги за пълнолетни лица с увреждания с. Просторно и Дневен център за пълнолетни лица „Подай ръка“ Разград, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Гости бяха и потребители и персонал от Дома за пълнолетни с деменция.
Д-р Василев се обърна към персонала, който обгрижва социалната институция, а също и към ръководството, като им благодари за грижите и отбеляза, че отличната работа на социалните услуги в Разград е призната в национален мащаб. Пожела им повече спокойствие в работата и по-малко нерви.
Десислава Атанасова каза на екипите на социални услуги, че работата с хора в риск изисква много енергия, вие давате надежда на тези хора, допълни тя и пожела да им е слънчево в душите.
Ресорният заместник-кмет Ердинч Хасанов каза на потребителите, че ръководството на Общината иска те да се чувстват уютно в социалните институции и че се работи само в тази посока – да се осигуряват все по-добри условия за настанените там.
Тук ни отглеждат със синовна обич, каза една от потребителките на Дома за стари хора.
Закриването на седмицата на социалната работа в Община Разград приключи с кръгла маса на тема: „Качество на човешките ресурси – ключов фактор за развитието на социалните услуги“ с участието на ръководители на социални услуги.