Районната прокуратура в Разград внесе в Разградския районен съд обвинителния акт по бързо производство срещу кмета на село Гецово 34-годишния Пламен Пантилеев, който управлявал личния си автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. Подсъдимият ще отговаря за извършено престъпление по член 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 24 август около 1 часа след полунощ полицейски служители спират за проверка лек автомобил „Ситроен Берлинго“, който се движел по бул. „Априлско въстание“ в Разград. Водачът на автомобила бил видимо пиян и полицейските служители го изпробвали за алкохол . Дрегерът отчел концентрация на алкохол 1,57 промила и Пантилеев бил придружен до МБАЛ „Св. Иван Рилски“ с талон за медицинско изследване за кръвна проба. Кметът на село Гецово дал доброволно кръв, а резултатите от изследването отчели 1,97 промила алкохол в кръвта му.
Назначена била съдебномедицинска експертиза по образуваното бързо производство. Заключенията на експертите сочат, че Пантилеев към момента на управление на личната си кола е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2,07 промила, което отговаря на средна степен на алкохолно повлияване.
В хода на разследването по бързото производство, което Районната прокуратура в Разград приключила само за 6 дни, подсъдимият не дал обяснения. Смекчаващо вината му обстоятелство е чистото съдебно минало.
Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Разградския районен съд на 7 септември от 13,30 часа.