Път води до извор Света Марина в село Пороище. В местността често има посещения – различни групи туристи се интересуват от красивата природа.
На 17 юли е църковният празник Света Марина. Заради предстоящите събития в село Пороище служители на ОП “ Паркстрой“ изградиха мост, с което да се улесни преминаването на туристическите групи над рекичката, която води до пещерата с параклис и аязмо, съобщиха от пресцентъра на местната управа. От общинското предприятие окосиха и пътя до местността, която представлява интерес не само за жители на селото, но и за групите туристи. В тази връзка кметът на Община Разград д-р Валентин Василев инспектира обекта, на мястото присъства и шефът на ОП „Паркстрой“ Валентин Стоянов и кметският наместник Живка Петрова.
Кметът инспектира и вече готовата ограда на гробищния парк в Разград.
Разширението на оградата на Разградски гробищен парк е 650 м, общо 55 дка е площта. Работата по оградата, която извършиха служители на ОП „Ремонтстрой“ приключи окончателно през юли. Мрежата е метална с PVC покритие. По време на огледа присъства и директорът на ОП „Ремонтстрой“ Петър Петров.