Във връзка с предстоящото честване на Деня на Разград – 28 януари, празничната програма бе представена от кмета на Община Разград д-р Валентин Василев на пресконференция днес (12 януари).
Общо четири дни ще продължат празничните прояви. Те стартират с традиционния лекоатлетически крос „Освобождение” на 26 януари. Програмата ще продължи с две изложби, празнична сесия на Общинския съвет, ритуал за връчване на отличията „Почетен гражданин на град Разград”, водосвет, факелно шествие и отдаване на почит пред Мавзолея -костница.
Два празнични концерта очакват разградчани. Първият е непосредствено след награждаването на почетните граждани в Общински културен център на 27 януари. „Класиката среща АББА“ е концерт на Държавна опера – Русе. Изпълнява се от Русенска филхармония и рок банда. В концерта са включени най-големите хитове на шведската група. Поп певиците от Германия – Даниела Щингел и Илона Герулат се превъплъщават в Агнета и Фрида, а невероятната им прилика с великите идоли, както визуална, така и акустична, е причината програмата им да взривява публиката в Германия и редица европейски страни. Диригент е Владимир Бошнаков. Другият концерт е на 29 януари с участието на Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов” и двамата млади пианисти Хасан и Ибрахим, участници в Детската Евровизия.
Градоначалникът коментира и поставени въпроси пред местни медии, свързани с кадрови промени в Общинска администрация. Д-р Василев увери, че при изпълнението им се спазват стриктно законите, а целта е да бъде създадена една работеща администрация и да бъде даден шанс на младите хора да се реализират и да пожелаят да останат в Разград.

Повече подробности чуйте в прикачения звуков файл в рубриката „Актуална тема на деня“.