Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев на място проследи работата на фирмата, сключила договор с Община Разград, за асфалтира на улиците в селата Дряновец, Пороище и Осенец, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Към момента в Дряновец вече са асфалтирани всички улици, предвидени за рехабилитация. С нов асфалт вече са – ул.“Цоньо Каракашев“, ул.“Иван Вазов“, ул.“Добри Чинтулов“, „Левски“, „Здравец“ и „Генерал Скобелев“.  Общата стойност на поръчката в селото е 80 000 лева с ДДС.

От вчера в Осенец се извършват подготвителни дейности преди да бъдат рехабилитирани улиците и там. Сумата предвидена за селото е 80 000 с ДДС. Следващото село, в което ще се извършва подготовка и асфалтиране е Балкански.

Приключиха и дейностите и в село Пороище. Там бяха асфалтирани улиците „Васил Левски“ и „България“. Общата стойност на поръчката в Пороище  е 80 000 с ДДС.

Ще припомним, че във всички села на Община Разград се рехабилитират улици на общата стойност от 1 655 000 с ДДС. Средствата са целеви и бяха отпуснати на Община Разград през 2018 година от Министерски съвет.