В Общинска администрация в четвъртък следобед кметът на Община Разград посрещна Посланика на САЩ в Република България Ерик Рубин. На срещата присъстваха още народният представител Десислава Атанасова и заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.
Гостът бе придружен от своята съпруга Никол Симънс, от Мария Галиндо – представител на департамента по търговия и Мила Бошнакова – департамент по земеделие.
Повод за тяхната визита в Разград е откриването на разширение на завода „Амилум България“, чиято първа копка е утре – 27 април.
В разговора между двете страни акцент бе икономическият растеж на общината, увеличаването на работни места, партньорските взаимоотношения.
Д-р Василев направи кратка презентация на региона и на особеностите му, описа икономическия профил на Община Разград, както и отбеляза основните културни и туристически места. С моя екип работим да подобрим средата, за да остават хората да живеят и работят тук, а също така и тези, които вече са напуснали града да се върнат, каза градоначалникът.