Д-р Валентин Василев приветства гостите и жители на Разград на първия ден от Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Тази година е 16-то издание на това тридневно събитие, градоначалникът пожела на всички да преживеят прекрасни мигове по време на панаирните дни и да ги отнесат като спомен, който догодина да ги доведе отново тук – в Разград.
Малко преди официалното откриване д-р Василев, със своя екип – заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов посрещнаха гости от побратимения град на Разград в Германия – Витенберге. Това бяха зам.-кметът на Витенберге, Германия – господин Готхард Портен, г-н Марсел Елверич – председател на комитета по икономическо развитие и г-жа Лизелот Хетце – градски съветник, член на дирекция Култура, спорт и музика.
В художествената галерия „Проф. Илия Петров“ двете страни обмениха приветствия, а немската делегация отправи покана за техен фестивал, на който биха желали при среща с техния кмет, да бъдат уточнени по-конкретни съвместни инициативи, свързани с бизнес, строителство и др.
На срещата бе открита изложба на разградския фотограф Антон Атанасов, който е снимал моменти от миналогодишното издание на Панаира на киселото мляко. Доц. Станка Дамянова представи пред гостите нова разработка на кисело мляко на Филиала на Русенски университет „Ангел Кънчев“. На събитието присъстваха още народният представител Десислава Атанасова, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, Гюнай Хюсмен – областен управител на област Разград и зам.областният управител г-жа Нурие Црънгалова.
Гостите от Витенберге посетиха Регионалния исторически музей, а след това по покана на Янка Георгиева видяха и три социални услуги в Разград – Домашен социален патронаж, ЦРСИ „Емилиян“ и Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване.
Днес ще пристигне делегация от град Кълъраш, Румъния.
Първият концерт на площад „Момина чешма“ бе посветен на Индия, а днес вечерта ще е посветена на гостите от Еквадор и Гърция, информират от общинска администрация.