Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри състезанията по бадминтон от Коледния учителски турнир в зала „Лудогорец“, съобщиха от прсцентъра на местната управа.

Клубът по бадминтон чества 20-годишнина от учредяването му в Разград, както и 15 години от включването на спорта бадминтон в Коледния учителски турнир.

Кметът и началникът на РУО Ангел Петков получиха юбилейни плакети от председателя на клуба Цветан Танев за помощта, която оказват за провеждане на тези турнири и подкрепа на спорта бадминтон в Разград. Имате безспорната подкрепа на Общината и винаги ще съдействаме, когато имате нужда, коментира д-р Василев и им пожела да са все така ангажирани със спорта и много успехи през идващата 2019 година.

За заслуги в този спорт бяха отличени с медали от Федерацията по бадминтон още Пейчо Георгиев, Николай Миланов,  Красимир Кръстев, Венко Русев, Росица Мотева, Цветан Танев.

Петнадесет отбора жени и осем отбора мъже се включиха в Коледния учителски турнир. Всички купи за победителите са осигурени от Община Разград.