Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и екипът му отделиха от своето време, за да се включат в националната кампания „Маратон на четенето” и в разговор споделиха своите впечатления за любимите си четива, съобщиха от РБ „Проф. Б. Пенев“.
Д-р Василев коментира, че за него книгата на Георги Божинов „Калуня-каля” му дава възможността да надникне в народния етос и разломите му. Провокиран от забързаното ежедневие той не пропусна да сподели, че книгите са средство за израстването на личността и нейното надграждане.
Зам.-кметът Галина Георгиева – Маринова препоръча горещо на своите колеги да прочетат „Балада за Георг Хених” от Виктор Пасков, който умело я превърнал в една победа на човешкия дух над тленното, над дребното и дребнавото.
Секретарят на Община Разград Нели Добрева прочете откъси от книгата „Бьорнстад” от Фредрик Бакман, а началникът отдел „Образование” Елка Драмалиева запозна своите колеги с книгата на Росен Пенчев „Един живот за размисъл”.
Въпреки деловите ангажименти човек винаги трябва да намира време за любима книга, посредством която да открива нови истини за живота.