Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри 28-ят Есенен панаир в Разград, на откриването присъстваха и народният представител Десислава Атанасова и зам.-кметът Галина Георгиева. В приветствието си градоначалникът каза, че тази година Община Разград се е постарала програмата да бъде още по-интересна, да има музика за всеки вкус, а всяка вечер концерт ще допълва настроението на панаира. Той каза още, че за децата има от всички видове атракциони и всеки може да открие място, което да му е забавно.

????????????????????????????????????

Преди официалното откриване на панаира д-р Василев и Десислава Атанасова откриха съпътстващата програма на спортното събитие – Тенис турнир по двойки-мъже за купата на Есенния панаир с награден фонд, който ще се проведе от 10 до 13 септември на тенискорта на ОУ „В.Левски“. Те пожелаха на добър час на участниците в новата инициатива на Община Разград и си пожелаха турнирът да се превърне в традиция. На панаира тази година има 12 скари, 10 щанда за захарни изделия, сладолед, царевица, 26 атракциона – въртележки, батути, блъскащи колички, ел.игри, стрелбища и др., 9 фургона с понички, палачинки и скрежина, както и около 30 щанда с промишлени стоки – дрехи, обувки, играчки, сувенири, керамика и др. Културната програма, под знака на Европейските дни на наследството, започна тази вечер с концерт-спектакъл на Хилда Казасян „Да послушаме кино“. Проектът включва най-популярните песни от „златни“ български филми, като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.

????????????????????????????????????

На 11.09.2019 от 21:00 ч. отново на сцена „Ронда“ концерт ще изнесе група «Оратница». На 12.09.2019 от 20:00 ч. този път на площад „Момина чешма” ще бъде концертът „Музика под звездите” от „Фортисимо Фест Разград 2019” – най-големият фестивал за класическа и фолклорна музика на открита сцена с диригент Максим Ешкенази, с участието на: Михаела Филева, Хари Ешкенази и др. На 13.09.2019 от 20:00 ч. в Градски парк на сцена „Ронда” ще се проведе концерт на ЦПРЛ-ЦРД Разград, а на 14.09.2019 от 20:00 ч. отново на същата сцена ще се проведе концерт на МШ «Илия Бърнев» Разград. На 15.09.2019 от 20:00 ч. концерт ще изнесе фолк-дивата Кали, а последния ден от панаира – 16.09.2019, който е първи учебен ден, ще зарадва децата от 20.00 часа на „Ронда” Дарина Йотова – DARA.

????????????????????????????????????