Кметът д-р Валентин Василев награди с парична премия  Кристина Йорданова, състезател по волейбол на Волейболен клуб „Лудогорец“ гр. Разград за постигнати високи резултати през годината – трето място на Европейско първенство по волейбол за девойки U 16 години и първо място на Балканско първенство.

Д-р Василев съобщи, че Община Разград има становище от Ивайло Кирилов, председател на волейболния клуб, който предлага да бъде отпусната парична награда на Кристина. Постоянната комисия за младежда, спорта и туризма е излязла с решение за отпускане на сумата от 800 лева, допълни още кметът.

„Изключително съм горд и ми е много приятно, че имам възможността да наградя поредното дете, което е наше, което има изключително добри резултати в спорта. Дай, Боже, повече деца да са като нея.”, сподели кметът на Община Разград.

Кристина разказа, че е била поканена в националния отбор и оттам следват поредица от победи и изключително натоварени тренировки. Тя е на 15 години и ще учи в математическата гимназия във Варна, профил информационни.

Голям спортен интерес към талантливата състезателка проявяват треньорите на ЦСКА и Левски.

Нейният треньор Атанас Голешевски коментира, че Кристина е изключително амбициозен и трудолюбив състезател.

Спортният деятел Здравко Душков, заяви с гордост пред медиите, че Кристина е единствената състезателка с такива високи постижения. Той допълни още, че волейболния клуб е от три години, от една година негов председател е Ивайло Кирилов. Душков не пропусна да благодари на Община Разград за подкрепата и за съдействието.

В момента 120 деца от Разград се занимават с волейбол.