В последния ден от Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти се проведе конкурсът за Крал и Кралица на Панаира, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Участваха шест двойки от всяка от гостуващите държави – Филипини, Коста Рика, Беларус, Мексико, Черна гора и представителите на Разград от НЧ „Напредък 1901“. Журито бе в състав Минка Христова – фотограф, Петко Антонов – художник и Иван Иванов – хореограф.

Пред тях участниците представиха свой танц и кратка информация за себе си и за държавата, която представят. Всички двойки заедно показаха на желаещи от публиката характерни стъпки от танците си.

Най-атрактивна девойка бе Тамара Стояновски от Черна гора, която бе избрана за Кралица на Панаира. До нея като Крал застана Едгар Рубиол, който е танцьор от състава от Мексико. Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев сложи короните на главите им и те позираха за снимки с желаещите. След това в римска двуколка поведоха последното дефиле на 17-тото издание на Панаира на киселото мляко.