Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова бяха гости на тържество на Детска градина „Лудогорче“, по покана на директора Светла Чавеева, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Децата от група „Зайчета“ бяха подготвили тържеството „Моят град – моята крепост“ с родолюбиви и патриотични стихове и песни. Градоначалникът подари на децата картина със сюжет от стария Разград и албуми със снимки и информация за Археологическия резерват Абритус и от съвременния Разград.

Директорката г-жа Чавеева приветства гостите. Тя сподели, че й е особено  приятно, че са уважили тържеството и че родителите и гостите ще си тръгнат емоционално заредени след патриотичните песни и слова, които малчуганите ще им представят.

Кметът д-р Валентин Василев покани децата да посетят Общината и да видят фотосите на стария Разград, които са експонирани там и показват развитието на града. Той каза, че вярва, че с възпитаниците се работи много и че познават историята на нашия град и допълни:“Не се съмнявайте, че ще имаме и добро бъдеще на база на това, което се случва в общината“.

Децата изпълниха стихове от разградския поет Дулинко Дулев, пяха патриотични песни и рецитираха слова. Между гостите и децата се проведе викторина.

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова бе изпратила поздравителен адрес с пожелания за тържеството в детската градина.

На събитието присъстваха още заместник областният управител Евгени Драганов и началникът на отдел „Образование“ в Общинска администрация Красимира Кирчева.