Кметът на община Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова поздравиха спортния деятел, дългогодишен педагог и журналист Здравко Душков за неговия 70-годишен юбилей. Те бяха гости на честването му в петък вечер в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. На него бе направена интернет връзка с неговия син в САЩ, след което бе представен и сборникът със статии на Душков, публикувани през годините в различни издания.

Градоначалникът връчи на юбиляра икона, която да пази него и семейството му, както и албум за снимки. „Познавам Здравко Душков от над 30 години. Благодарение на хора като Здравко Душков Разград има през годините своите шампиони в различните спортове. Ентусиазмът, с който той работи е завиден, така се правят нещата“, каза още д-р Василев. Той заяви, че по предложение на българи, живеещи в САЩ Здравко Душков е предложен за званието „Почетен гражданин на Разград“.

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместник областният управител Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров бяха гости на тържествената презентация на юбилейния сборник „Отблизо и далеч” на спортния педагог, журналист и общественик Здравко Душков. Книгата със статии, пътеписи и интервюта е издадена по повод 70-годишнината на автора.

„Щастлив съм, че присъствам на събитие, посветено на един достоен българин и че съм вече горд притежател на тази книга. Ти си нашият неуморен бате Здравко!” – обърна се в приветствието си към юбиляра г-н Хюсмен. Областният управител пожела на Здравко Душков да е дълги години все така енергичен, усмихнат и можещ човек, да постига още много творчески успехи. За приноса си за развитието на региона най-вече в областта на ангажирането на младите хора в спортна дейност г-н Душков получи Почетен плакет на Областния управител, а за да си води бележки за следващ юбилеен сборник – тефтер на Областна администрация-Разград.

Честването продължи с истории от сборника „Отблизо и далеч“.