Днес кметът на Община Разград д-р Валентин Василев инспектира изградените две детски площадки с нови съоръжения за игра и ударопоглъщаща настилка, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Зоните за игра се намират в Градски парк и до блок „Палма“ в град Разград.
Изграждането и реконструкцията на съществуваща площадка за игра на Община Разград в Градски парк стартира през септември 2017 година. На нея са обособени четири детски зони за игра – три зони за деца на възраст от 3 до12 години и една зона за деца на възраст от 0 до 3 години. Веднага щом времето позволи ще бъде запълнен и пясъчникът. На площадката са монтирани нови съоръжения, а под тях е поставена ударопоглъщаща настилка.
По същото време бе изградена и площадка за игра до блок „Палма“ на бул.“Априлско въстание“, където също е поставена ударопоглъщаща настилка, нови съоръжения и около площадката е изградена ограда.
Фирмата изпълнител е „Металпласт инженеринг“ ЕООД. Общата стойност на площадките е 39 995 лв. без ДДС и са финансирани изцяло от Общинския бюджет.