За втора поредна година Община Разград организира парти по случай 1 юни – Ден на детето с деца и родители, подпомогнати от Община Разград по Общинска програма „Ин витро“, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
В него участваха кметът д-р Валентин Василев, зам.-кметът Галина Георгиева и членове на комисията, назначена към програмата – председателят Елка Драмалиева и членовете Йълдъз Шеремед, Янка Георгиева, Кремена Приставова. Присъстваха и членове на ПК по социална политика в Общински съвет – Разград – Надежда Радославова и Наско Анастасов.
Кметът поздрави децата и родителите, пожела им да ги отгледат с любов и да ги изучат. Каза, че Община Разград ще направи всичко възможно, за да има още много деца.
Янка Георгиева благодари на съветника от ГЕРБ Радиана Димитрова за идеята й за създаване на програмата „Ин витро“ към Община Разград. Тя поздрави майките, бащите и децата за празника, сподели, че са горди с това, че тези деца радват вече своите семейства и им пожела още дечица.
Малчуганите получиха от кмета на Разград д-р Василев хубав подарък и почерпка за празника. За музикалния фон се погрижи Деница Николова от Музикална школа „Илия Бърнев“.
След което петте деца сложиха отпечатъци от боичка с ръчичка на голям бял картон, където всяка година ще се „подписват“ новите бебенца.