Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи днес спортните екипи на селектирания отбор по лека атлетика, с треньор Красен Цонев, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. През тази година, за осми пореден път, представители от Разград ще участват в Световно ученическо първенство по лека атлетика в Хърватия. Двамата младежи от нашия град, които ще се състезават, са Владислав Димитров и Мехмед Мехмед, които в момента са възпитаници на НПТГ „Шандор Петьофи“.

Д-р Василев подари на разградчаните знаме с герба на Общината, което да  развеят и да им напомня, че имат подкрепата на съгражданите си. Той пожела на всички успех,  посъветва ги да не си поставят граници и ги поздрави за труда, който са вложили в подготовката за състезанието.       Николай Миланов – експерт от РУО –Разград, който ще бъде водач на делегацията в Хърватия, благодари на Община Разград и на кмета д-р Василев, че за поредна година подкрепят финансово участието на лекоатлети от Разград. Той посочи, че делегацията  от България ще бъде общо от 24 човека, а заместник-ръководител ще бъде директорът на ОУ „В. Левски“ Диана Първанова.

Училищният отбор на юношите ще бъде представен от участници от град Варна, а на девойките – от град Харманли.

Световното ученическо първенство ще бъде от 13 до 19 май 2019 година в град Сплит, Хърватия. На връчването на екипите присъстваха и училищните отбори на ОУ „В.Левски“ – момичетата и момчета, които се класираха за тазгодишните финали на Ученически игри.