Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев откри в сряда вечерта третото издание на Националния фестивал на танцовия театър, който се провежда в Разград, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Той подчерта, че се гордее, че Община Разград реализира идеи, които са уникални и обогатяват културния календар. Призова участниците да разгледат Разград, в който историята и културата се преплитат и тук са се вдъхновявали редица артисти и хора на изкуството.

Във фестивала участват няколко театрално-танцови формации от София, Пловдив, Благоевград, Враца, Русе, Шумен, Варна, Исперих, Разград и 5 индивидуални участия. Общият брой на участниците наближава 170. Форумът вече е популярен извън България и тази година е с международно участие – актьори и режисьори от Украйна и Македония. Два майсторски класа се предвиждат с преподаватели Герасим Дишлиев и Петя Попова.

За първа година Общината учреди специална награда на кмета на Разград за най-добро представяне. Статуетката ще бъде връчена утре в 20.15 ч. отново на сцената на ОКЦ.