Кметът на Община Разград Добрин Добрев приветства организаторите и участниците в бизнес информационния форум на тема „Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона“ и откри събитието, което се проведе на 15 май в зала „Арабела“ в Разград. Регионалният форум се организира от Българско-турската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата и техни членове и партньори: „Еко Глоуб“, „Spetema“, Enagic и Lider.bg.

Председателят на Управителния съвет на Българско-турската търговско-индустриална камара Бурхан Немутлу обясни, че подобен форум е проведен на национално ниво, след което е взето решение да се организира и по региони. Ден преди разградския форум е проведен подобен и в Шумен. „За да е силна икономиката на една държава, трябва и регионите да са балансирани. В Разградски регион има лидери в сектори на икономиката и спорта.“ – заяви г-н Немутлу.

Кметът Добрин Добрев бе категоричен, че ще подкрепи всеки, който организира форуми като този, на който представителите на бизнеса в региона могат да се срещнат и споделят опит и възможности за развитие. Организаторите на форума Кметът Добрин Добрев нарече “надеждни партньори не само на общината, но и на бизнеса в региона“. „Хора като вас вършат смислени неща в посока консултиране на бизнеса и предприемачите по отношение на това как да развиват бизнесите си по-добре, как да вървят напред с правилни решения, което е важно за нашите региони.“ – каза г-н Добрев. По думите му държави като България, Турция и Румъния са с изключителен потенциал, който тепърва ще бъде разкриван. „В Разград е добре запазена и развита индустрията. Смятам, че чрез подобни форуми, с подкрепата и на държавата, на общините и на хората от бизнеса, тези региони могат да достигнат висоти, в които на всички нас ни се иска да бъдат. Знайте, че Община Разград е с широко отворени врати за такива инициативи.“ – завърши приветствието си Кметът Добрин Добрев.

Пред участниците във форума адвокат Биляна Тончева от консултантска компания„Еко Глоуб“представи различни възможности за финансиране на бизнеса с европейски средства.

Кирил Ангелов от „Лидер Строй Монтаж“ разказа за богатия опит на компанията в индустриалното строителство.

Възможностите на медията Лидер.БГ бяха представени от нейния изпълнителен директор Биляна Георгиева.

Организаторите на форума обявиха, че в края на годината ще подготвят по-мащабно събитие на подобна тема в Разград.