Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се срещна с новия директор на ОДМВР-Разград старши комисар Константин Костов. Срещата бе опознавателна във връзка с назначението от 1 февруари на поста на новия ръководител на Областната дирекция на МВР. В срещата участваха и заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров, както и началникът на РУ на МВР-Разград главен инспектор Станимир Станев.

Г-н Бояджиев поздрави старши комисар Костов за назначението и му пожела успешна и ползотворна работа на този пост. И двамата декларираха намерения доброто взаимодействие между двете институции да продължи.

Обсъдени бяха актуални въпроси от сътрудничеството между Община Разград и ОДМВР-Разград, сред които  видеонаблюдението и пътната безопасност. Коментирана бе и възможността за кандидатстване с проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административните сгради, които ползва ОДМВР и които са общинска собственост. За тази цел предварително трябва да бъде извършено енергийно и техническо обследване на сградите, за финансирането на тези дейности старши комисар Костов заяви, че ще търси подкрепа от вътрешното министерство. В отговор на въпрос на заместник-кмета Добрин Добрев началникът на РУ на МВР-Разград главен инспектор Станимир Станев увери, че е започнала работа по проверката относно сигнала за нерегламентирано сметище в района на полигона на СБА и Община Разград ще бъде уведомена за резултата от проверката.