Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се срещна със служителите на Дома за стари хора в Разград, за да им представи новия директор на институцията. Досегашният ръководител на институцията Лейман Тюлеоглуева спечели конкурс за началник отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград и от понеделник встъпва в тази длъжност.

Новият директор на Дома за стари хора е Айше Еюбова. Тя е завършила две специалности в Шуменски университет, едната е финансист и счетоводител, а втората – социален работник. Целият й трудов стаж е в Дома за стари хора в Разград. Работи там като специалист социални дейности от 2007 година насам.

Кметът Денчо Бояджиев обяви пълната подкрепа на ръководството на Община Разград за новия директор Айше Еюбова и й пожела да поддържа високото ниво на социалните услуги, което е достигнато там, да бъде настоятелна и амбициозна по отношение осигуряване на повече удобства за потребителите в Дома и за подобряване условията на труд на служителите. Кметът благодари за добрата работа на Лейман Тюлеоглуева, по време на нейното управление на Дома той стана един от десетте най-добри старчески домове в страната.

Кметът Бояджиев обсъди със служителите проблемите, които срещат в работата си, един от тях е с държавните стандарти за социалните услуги в Дома и вече е поставен за обсъждане в Националното сдружение на общините в България. Кметът увери, че ще се работи по материалната база, включително за изграждане на външен асансьор. Новият директор Айше Еюбова встъпва официално в длъжност на 22 юни, понеделник, на същата дата е и първият работен ден на Лейман Тюлеоглуева като  началник отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград. Тя спечели конкурса, обявен за този пост. Тюлеоглуева е три висши образования – медицинско със специалност медицинска сестра, социални дейности и право. Лейман Тюлеоглуева е доктор по право. Работила е 9 години като медицинска сестра в МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград, 2 години като директор на Дома за възрастни хора с деменция, а от февруари 2000 г. е директор на Дома за стари хора в Разград.