Кметът на Разград Денчо Бояджиев откри новата учебна година в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”. Сред гостите на събитието бяха началникът на Регионалния инспекторат на МОН Атанас Дончев, общинските съветници Цонка Донева и Теодор Ролев, председателят на Училищното настоятелство Симеон Симеонов, както и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев. Представители на общинското ръководство и администрация имаше и в останалите общински училища.

Директорът на елитното школо Пейчо Георгиев приветства тазгодишните осмокласници, а на 12-токласниците пожела да надминат постиженията на випуск 2015-та, които по успех са в топ 100 на най-добрите учебни заведения в страната. Той не скри гордостта си и от факта, че 96% от завършилите през отминалата учебна година вече са приети във висши учебни заведения в страната и в чужбина. С огорчение обаче сподели, че петима няма да продължат образованието си и то поради финансови причини. Пожела си обаче скоро училището да се сдобие с физкултурен салон, с какъвто не разполага. Той представи и новите преподаватели, които влизат в педагогическия колектив.

С приветствия към учениците се обърнаха градоначалникът Бояджиев и останалите гости на тържеството. Кметът се отчете и с армаган – подари на училището озвучителна уредба.

Преди да влязат в класните си стаи музикален поздрав към всички отправи осмокласникът в ГПЧЕ и финалист в „Детска Евровизия 2015” Павел Матеев.

По стара българска традиция директорът Пейчо Георгиев лисна менче с вода пред ученици и учители с пожеланието да им върви по вода!