Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев откри изложбата в края на осмото издание на Международния пленер „Мистика и реалност”. Двадесетте творби, нарисувани през последната седмица и вдъхновени от красотата на Лудогорието, бяха представени тази вечер в Художествена галерия „Проф. Илия Петров”.

Кметът припомни, че пленерът е сред първите събития от Културния календар на Община Разград след световната пандемия с Коронавируса и покани както художниците, така и присъстващите любители на изящното изкуство да посетят и следващите културни изяви, организирани от местната управа през лятото.

Г-н Бояджиев благодари на майсторите на четката за естетическото удоволствие, доставено на посетителите на разградската галерия. Творбите от пленера остават във фонда на галерията и ще могат да бъдат видени от още почитатели на изящното изкуство. Кметът Денчо Бояджиев пожела на художниците още много творчески постижения и обществено признание за таланта им.

Художниците получиха от Кмета плакети за участието си пленера. Те от своя страна поздравиха местната управа за гостоприемството, а също и за съхраняването и развитието на културата в региона.

В пленера заради Коронавируса нямаше участници от чужбина, но се включиха художници от цялата страна:  Божидар Тонев от Добрич, Милчо Талев от Поморие, Неделчо Кучков от Хасково, Надежда Стойнева от Димитровград, Ивелина Иванова от Шумен, Цветелина Максимова и Мариета Конова от Велико Търново, Румен Атанасов от София, Теодор Даскалов и Тодор Тодоров от Разград.

Пленерът се организира от Община Разград и Художествена галерия „Проф. Илия Петров”.