През месец септември няма да се проведе Традиционният Есенен панаир – заяви във видеообръщение във Фейсбук страницата на Община Разград Кметът Денчо Бояджиев.

Причината е извънредната епидемична обстановка и ограничителните мерки, въведени от правителството във връзка с разпространението на световната пандемия COVID-19.

Кметът Денчо Бояджиев се обърна както към гражданите на общината, така и към търговците и собственици на атракциони, за които събития като панаира са източник на приходи. Той увери, че местната управа ще направи всичко възможно през следващата година да намери време, вероятно в началото на годината, населението да изпита това удоволствие.

Кметът припомни, че заради пандемията и във връзка с опазването на здравето на жителите на общината бяха отменени и редица масови културни събития – Панаира на киселото мляко, Капанския събор и други.

Той допълни, че ограниченията са създали пречки и в работата на Общинска администрация, най-вече по отношение на приходната част на бюджета, но голяма част от проблемите са преодолени във времето. Активно се работи и по инвестиционната програма на местната управа за 2020 г.: вече стартираха част от обществените поръчки, свързани с подобряване на инфраструктурата, в най-скоро започва и друга част от процедурите. Ръководството на Община Разград ще се постарае до края на годината във възможно максимална степен да бъде реализирано това, което бе заложено – увери Кметът Денчо Бояджиев.

Цялото изявление на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев вижте тук: https://www.facebook.com/razgrad/videos/390132149066079/?__xts__[0]=68.ARC4A32GuKxXeb9RDlEaBRokvitv1LHIeNvOlWFeXR6XVB7rmkloT3j4tHWPlCLpQx5RPEsQFWutqs8idFledLqfQqmtWy1nPYK3VJKLjxOpuhqrFwGCSaiNVSdIVp_n46fazvdqv3kvE5dJeSKDyy2_aA1SBX0NqNojwM7N3QQ0s0FtP8sl3hngKcCtoMhz6YFNCFw_3S3d8pEzHAXBElDGeGt8-wUqNcYZ3ZRMVbEJY_VN_rbLX8PtJiJHA3pORpR7hgjJBdXDOIbv9Dx6Hewyek5BYehf5zgISa1_MRmvpg-orQ4tvmTi2EyFrMTOQYiYcmntICAFUe-k5wuJeq2VloTiGGs8&__tn__=-R.