Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев връчи удостоверения на 30 социални асистенти, обучени по проекта „Нови умения – нови възможности“.

Проектът се реализира от КНСБ, част е от Националния план за заетост. Осъществява се съвместно с Дирекция Бюро по труда – Разград и в партньорство с Община Разград. Местната управа за осма поредна година подкрепя реализацията на проекта – обясни председателят на Регионалния съвет на КНСБ Грациела Ранкова. Обученията за социален асистент за подпомагане на възрастни и социален асистент за подпомагане на деца са продължили по 300 учебни часа, като курсистите са получавали стипендии от по 10 лева на ден. Част от преподавателите им са директори на социални услуги от община Разград. Шестима от курсистите са намерили работа още по време на обученията, а други продължават обучението си със стажове в общински социални услуги.

Преди да връчи удостоверенията за професионално обучение на 29 дами и 1 мъж Кметът Денчо Бояджиев ги поздрави за добрия избор на професия, от която обществото ни има нужда. „Това е отговорна работа, много хора в тежко здравословно състояние се нуждаят от тази високохуманна услуга. Пожелавам ви да работите с открити широки сърца, да помагате на хората, които имат такива потребности, да сте удовлетворени от избора на професия.“ – каза г-н Бояджиев.

На кратката церемония присъства и директорът на Дирекция Бюро по труда Христина Кулишева, както и един от преподавателите – директорът на Дома за възрастни хора с деменция в Разград Теосвета Лазарова,