Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев връчи наградите на част от победителите в седмото издание на  „Лудогорски маратон”, организиран в местността „Пчелина” от разградския клуб „Зелена стъпка”.

В общо шестте дисциплини участваха 218 бегачи и колоездачи от цялата страна. Най-малкият състезател бе петгодишният Теодор Петров от София, което участва в детската дисциплина от 2 км, а в дестинациите за възрастни – 12-годишната Памела Ени, също от София, но семейството й е от кубратското село Мъдрево. Памела финишира втора при жените на 11 км. бягане. Най-възрастният участник пък бе 74-годишният Иван Грозев от Русе.

В маратонската дистанция при бегачите победители са Красимира Желязкова от Казанлък и Христо Минков от Троян. На 21 км. първи до финала стигнаха Виктория Бойкова от Смолян и Живко Дучев от София. В 11-километровата дистанция победители са Милена Савова от Лясковец и Петър Петров от Варна. Победители в 42 км. колоездене са Цветелина Венкова от Разград и Петър Чавдаров от София. В дуатлона – 42 км. колоездене и 21 км. бягане – на първите места при жените и мъжете са Калина Домусчиева от София и Димитър Димитров от София. В детската дисциплина победител е 9-годишният Даниел Николов от Разград.

Наградите на победителите в различните дисциплини връчиха Кметът Денчо Бояджиев и общинските съветници Иво Димитров и Огнян Обрешков, които са сред спонсорите на събитието, а Обрешков бе и сред участниците.

Община Разград също оказа подкрепа за провеждането на събитието по отношение на организацията на състезанието и осигуряване на подходящи условия за провеждането му. Сред спонсорите бяха и: Интер Иженеринг 10, Агрохимконсулт 3, Leya, Хрус-хрус, High5, Магазини Яко, Getka, Gold Nutrition, Terra Ross, общинският съветник Джипо Джипов.

Съдействие на организаторите от „Зелена стъпка” оказаха и от РУ на МВР-Разград, които осигуриха охраната на събитието и участваха в издирването на участничка, която се изгуби в гористата местност още в началото на състезанието, но бе открита здрава и невредима от служителите на реда.