Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев връчи днес на директора на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания “Подай ръка“ Елена Първанова ключовете и документите на нов за социалната услуга автомобил.

Возилото е „Форд Транзит“, произведено преди 4 години, 8+1 места, дълга база, с възможности за багаж. Закупено е със средства от общинския бюджет, целта е обновяване на автомобилния парк на социалните услуги и осигуряване на по-добри условия за потребителите на услугите. Досега в „Подай ръка“ са разполагали с предоставен за временно ползване от друга социална услуга бус – обясни Елена Първанова.  Кметът пожела на нея и на потребителите на социалната услуга автомобилът да се използва за приятни и безаварийни пътувания, за разнообразяване на заниманията на хората от Дневния център. Честити им и красивия пролетен празник днес и подари мартенички на всеки потребител и служител в Дневния център.

Потребителите вече планират заедно със служителите в социалната услуга пролетна екскурзия. Обикновено си избират близък маршрут, за да е пътуването еднодневно. Возилото ще се използва и за участия в културни събития, потребителите в „Подай ръка“ са редовни участници във фестивал в Приморско, който се провежда всяка есен и очакват възстановяването на тези събития, спрени заради световната пандемия с COVID-19. Често ходим и на спортни полудни на „Пчелина“ – разказаха на Кмета Денчо Бояджиев и заместничката му Руска Вътева част от потребителите на социалната услуга, те споделиха и нетърпението си да се повозят в новия автомобил. Поздравиха гостите с красивия пролетен празник Баба Марта и им подариха изработени от тях мартенички.