Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев връчи благодарствен адрес на Силвия Вълева от сдружение „Одисея“ за благотворителните акции, които организира в продължение на 10 години. В срещата участваха и заместник-кметът Хабибе Расим и началникът на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ Лейман Тюлеоглуева.

Г-н Бояджиев изрази благодарност и към немската организация „Св. Филомена“, която осигурява даренията от Германия за десета поредна година. Тази година даренията за Коледа пристигнаха на два транша от по 5 тона, те се съхраняват в помещение, предоставено от Община Разград. Силвия Вълева разказа, че част от тях – предназначени за социалните услуги помощни средства за хора с увреждания – вече са разпределени по институциите. Предстои и раздаването на подаръците за деца в неравностойно положение. Те са закупени и опаковани от семейства от град Ралбиц-Розентал, Саксония. На всяка от кутиите са описани възраст и пол на детето, за което е предназначен подаръкът. Вече на кутиите пише не само България, но и Разград, а някои надписи са на кирилица, което е още един мил жест от дарителите – коментира Силвия Вълева.

На срещата бяха обсъдени и идеи и възможности за продължаване на сътрудничеството между местната власт и неправителствената организация в подкрепа на нуждаещите се жители на общината.