Екскметът на Каварна Цонко Цонев представи пред разградска публика своята първа книга, озаглавена“Кметълски истории“. Събитието се състоя в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в петък.
Пред фенове на рока и футбола той сподели интересни подробности около най-интересните му срещи със световни и родни рок знаменитости, гостували в Каварна на ежегодния фестивал „Каварна рок фест”, на който той бе създател и организатор.

В книгата си в 14 глави Цонев споделя спомени и интересни истории извън сцената за легенди като Джони Джеймс Дио, Апокалиптика, Емир Костурица, Моторхед, Алис Купър, Аксепт, Глен Хюз, Джон Лоутън, Николай Расторгаев, Доро Пеш, БТР и Наско и други знаменитости.
Много емоционални са страниците, който той е посветил на своя приятел, нелепо загиналия в автомобилна катастрофа, колоритния и талантлив разградчанин Емил Трифонов – Кембъла. Точно Кембъла е човекът, измислил прякора на Цонев – „кметъл“, с който днес е известен в цялата страна.

Музикален щрих към събитието добави и талантливият разградчанин Павел Матеев, който изпълни няколко световни рок хита, а Цонко Цонев обеща скоро да издаде и втора книга, и отново да дойде в нашия град.