Клуб „Репортери“ към Центъра на ученическо, техническо и научно творчество в Разград спечели Голямата награда – статуетката „Стоян Михайловски“ в Осмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика в Русе. Възпитаниците на Веселина Йотова са носители на колективния приз за силно участие във всички жанрове в раздел „Журналистика“, ученическия вестник „Потомци” и радиопредаванията в рубриката „Младите“.
Журито, присъдило наградите в конкурса, бе: председател – доцент д-р Руси Русев, преподавател в РУ „Ангел Кънчев” и ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”, членове: Нели Пигулева журналист във вестник „Утро“ и поетеса, Пламен Атанасов – журналист. Наградите са връчени в събота в театрален комплекс „Доходно здание“ в Русе, където бе изпълнена програма от таланти на крайдунавския град по случай Деня на народните будители.

Решението за наградата е провокирано от силните публицистични материали на Стефани Василева, Радина Вълканова, Патриция Колева, Николета Николова, Симона Димитрова, участвали в трета възрастова група на раздел „Журналистика“. Във втора възрастова група на същия раздел Кристина Янакиева спечели поощрителна награда. Във втора възрастова група на раздел „Литературно творчество“ репортерката Колийн Господинова спечели втора награда.

Ето и училищата, където учат най-изявените в конкурса репортери на ЦУТНТ-Разград: Колийн, Данаила, Мартина и Кристина са ученички в ОУ„Н. Й. Вапцаров“, Андрея и Николета – в СОУ„Христо Ботев“, Радина, Патриция и Симона – в ГПЧЕ„Екзарх Йосиф“, Стефани – в ПТГ„Шандор Петьофи“.
В Осмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, организиран от Общински център за култура и изкуство – Русе, и включен в Националния календар на Министерството на културата, са учасатвали 133 млади автори от цялата страна със 156 творби и 8 колектива /екипи на вестници и журналистически материали/. Темите, по които са творили участниците, са: „Светът е градина с различни цветя“ в раздел „Литературно творчество“ и „Различията ни правят по-богати” – в раздел „Журналистика“.