С „Христос воскресе!“ започна концертът на Капанския ансамбъл в Девня на връх най-светлия за християните празник Великден, съобщиха от пресцентъра на културната институция.
От слънчевата и просторна лятна сцена в обновявания парк, капанци поднесоха на жителите и гостите на града спектакъл с фолклорни образци от всички етнографски области на страната.
Ансамбълът участва и в програмата, организирана от Община Девня за най-малките – традиционното преборване на великденски яйца.
„Много сме щастливи – аз и колегите ми, че имахме честта и удоволствието да внесем още красота и цвят в пролетния празник на хората от Девня. Реакцията на публиката във вече няколко последователни концерта показва, че обновената ни програма стига до сърцата на хората. Няма по-голяма награда за нас от бисовете и желанието срещата ни да продължи още – с шарено, голямо и дълго хоро, на което се хващат всички!“, каза след концерта, директорът на ансамбъла Светослав Митев.
На 8 май Капанският ансамбъл ще е в София за участие в предаването на БНТ „Иде нашенската музика“.
На 16 май ще участва в отриването на изложението „Уикенд туризъм“ в Русе, а вечерта ще представи новия си тематично-сюжетен спектакъл за сватбените ритуали на капанците „Дор три сита копринени“ в голямата зала на Доходното здание.