На 31 май 2017 г. в спортна зала „Лудогорец“, гр. Разград. деца, родители и целия колектив на ДГ“Митко Палаузов “ гр. Разград спортуваха и се забавляваха под мотото“ Спортът – начин на живот“. Спортният празник беше организиран от персонала на ДГ „Митко Палаузов“ гр. Разград и Регионална здравна инспекция- Разград. Инициатори и основни участници в празника бяха родителите, които показаха на своите деца, че докато спортуват, могат и да се забавляват. В състезателната част бяха включени 6 отбора с родителите на децата от групи“Мак“, „Теменужка“, „Лаленце“, „Хризантема“, „Здравец“ и „Маргаритка“, които участваха в 7 забавни игри за бързина и прецизност. По време на оспорваните надпревари в игрите, състезателите бяха аплодирани от атрактивните агитки на децата си. Игрите се проведоха под зорките очи на трима професионални съдии и четиричленно, безпристрастно жури от Регионална здравна инспекция – Разград. По време на антрактите детски мажоретен състав изпълняваше сложна хореография, а водещия поддържаше настроението и спортния дух в залата. Събитието завърши с танци и настроение, а ентусиазма на майките и татковците беше възнаграден с купа, медали, грамоти и сертификат за активно участие в MOVE WEEK 2017. Наградите бяха връчени от републиканският шампион по колоездене на писта Мирослав Минчев.
Събитието беше отразено и на интернет страницата на MOVE Week България.
Европейската седмица на физическата активност и спорт беше част от инициативите, на най-голямата обществена кампания NowWeMOVE, чиято главна цел е ДО 2020 ГОДИНА ДА ПОДТИКНЕ ОЩЕ 100 МИЛИОНА ЕВРОПЕЙЦИ ДА БЪДАТ ФИЗИЧЕСКИ АКТИВНИ. В България кампанията се координира от сдружение „BG Бъди активен“.
Предстоящи инициативи са: Европейски фитнес ден – 27.09.2017 г. и
Европейски ден на спорта в училище- 29.09.2017 г.
РЗИ- Разград, работи по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020 г. и подкрепя инициативите, които са свързани с повишаване осведомеността и мотивацията на българина да увеличи нивото на физическата си активност, като по този начин подобри здравето и качеството си на живот.
Бъдете физически активни, защото движението е пътят към дълголетието!