Цел на проекта бе чрез различни дейности през учебната година третокласниците с класен ръководител Невена Трифонова-Петрова да докоснат сърцата на своите приятели от Дома, да им помогнат да се чувстват щастливи.  

За съжаление  работата по проекта  премина и в онлайн среда, заради пандемията от  КОВИД 19, но това пък още веднъж показа, че усмивката е по силна от всичко.

За да се стигне до финала на проекта,   екипите  „Дъгата”, „Голямата прегръдка”, „Вълшебните думи” и „Щастливите деца” се впуснаха в търсене на идеи в библиотеката, парка, столовата и битовата зала. Направиха си гаражи за идеи, записваха и реализираха всичко.

Хората от дома бяха приятно изненадани, когато рано сутринта днес получиха цветя от третокласниците, с които да оформят цветна градина пред социалното заведение. Усмивките по лицата им грейнаха  и в зацветяването се ангажираха както домуващите , така и персонала.  Ето какво споделиха директорът на Дома Айше Еюбова и специалистът социални дейности Светослава Трифонова.

Не бяха обаче само цветята, чрез дарителска кампания между всички трети класове бяха 50 книги, които бяха дарени на възрастните хора , да допълнят библиотеката в дома.

Имаше и специална тетрадка – „Читателска картотека“.

В нея са написании  всички заглавия на подарените книги и има място  за читателски мнения.

Децата направиха и  книгоразделители, които  ще са необходими на читателите от дома.

Ето какво сподели класният ръководител на чаровните и усмихнати третокласници Невена Трифонова-Петрова, след като разбра, че хората от Дома са изключително трогнати и благодарни.

Към цветята, интересни книги и усмивките, децата от 3 „Г“ клас на ОУ “ Васил Левски“ – Разград, добавиха и спонтанно родена песен.