До избора на нов градоначалник на Разград инж. Ценка Таракчиева ще бъде временно изпълняваща длъжността кмет на общинския център. Това решение бе взето днес на последното тържествено заседание на Общинския съвет. Гласувани бяха и временните кметове в останалите населени места в общината.
По време на заседание бе разгледана и гласувана докладната за удостояване с наградата на името на „Никола Икономов” на почетния гражданин на Разград и заслужилият треньор по борба Али Салиев. Предложението обаче не събра необходимите гласове „за” и не бе прието.
Следващото предложение в дневния ред за удостояване с почетенния знак „За принос към местното самоуправление” на дългогодишния служител, старши специалист в кметството на село Благоево Божидарка Радоева, бе оттеглено от вносителя на докладната Любомир Цонев.
В началото на заседанието председателят на местния парламент Милена Цанева връчи на своите колеги подаръци за добрата им работа през този мандат. Всеки общински съветник получи плакет с герба на Разград. На свой ред групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ също й върна жеста и бе подготвила плакет за председателя на Общинския съвет.
След заседанието съветниците си направиха обща снимка във фоайето на 11 етаж в сградата на общината и се почерпиха с чаша бяло вино.