Днес на обяд в Община Разград Свилен Александров представи пред медиите и пред общинските съветници инвестиционен проект, който включва изграждането на център „EDEA”.
Инвестиционното намерение цели подобряване качеството на живот в Разград и ще има социална насоченост. Комплексът предвижда да включва зони за забавления, боулинг зала, стена за катерене, витаминен бар; зона за отдих, детски кът, школи по изкуства, детски работилници; Виенска сладкарница; ресторант; салатен бар; магазин за хранителни стоки; зони за услуги; автомивка, фризьорски услуги; открита и закрита зона за паркиране.
Новият център „EDEA” ще носи духа на Лудогорието, анонсира Свилен Александров, който е роден и израснал в Разград. От 2002 година е напуснал града и има желание да бъде полезен на своите съграждани.
Разгърнатата площ на инвестиционното намерение е 3000 кв.м. в размер на 5-6 млн.лева. Ако бъде дадена зелена светлина на този проект в срок до 2 години Център „EDEA” ще бъде готов, каза още Александров. Той не пропусна да коментира, че ще бъдат разкрити 150 работни места.
Инвеститорът желае да закупи терена между улиците „Странджа” и ул. „Добруджа”.
Намерението ще бъде внесено в Общината и ще премине през съответните процедури.