Имитации на маркови стоки са иззети при специализирана полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Разград. В хода на акцията, проведена на 31 януари, е установено, че в търговски обект в град Разград се продават без правно разрешително стоки, обект на изключително авторско право. Конфискувани са близо 60 часовника, обозначени като марките „Гучи“, „Луи Вютон“, „Емпорио“, „Армани“ и други. Собственик на магазина е 59-годишен мъж от Разград. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство по чл.172б, ал.1 от НК.

Незаконно оръжие и боеприпаси са иззети от частен дом в заветското село Острово. В хода на образувано досъдебно производство около 11.15 часа на 31 януари са извършени процесуално-следствени действия в имота на 49-годишен криминално проявен мъж. При претърсванията са намерени дългоцевно огнестрелно оръжие полуавтомат „Армсан“, 12 кал., огнестрелно оръжие успоредка „Збройовка Бърно“, 12 кал. и 25 боеприпаса – всички незаконно притежавани без съответното разрешително. Води се разследване за престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

65-годишна жена от град Цар Калоян получавала неправомерно инвалидна пенсия. В хода на проведено разследване е установено, че от 01.06.2006 г. до 31.01.2024 г. чрез използване на неистински документ – експертно решение на ТЕЛК, жената е присвоила парични средства в размер на 48 000 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.212, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК.

Лек автомобил „Пежо“ е спрян за проверка около 22.15 часа на 31 януари в Разград. В хода на контролните действия е установено, че 49-годишният водач от село Бели Лом шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,79 промила. Взета е кръв за химичен анализ. Мъжът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Кражба на скъп мобилен телефон е разкрита от служители на РУ-Кубрат. През нощта на 30 срещу 31 януари в игрална зала в Кубрат изчезнал „Iphone 15 pro“, собственост на 27-годишен мъж от село Звънарци. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на кражбата е 18-годишно момиче от Глоджево, общ. Вятово. Нанесените щети са в процес на изясняване. Води се проверка по чл.194, ал.1 от НК.

Два нерегистрирани по надлежния ред автомобила са засечени при полицейски проверки на 31 януари. Около 9.00 часа в село Владимировци е спрян „Фолксваген Голф“, теглещ с гъвкава връзка „ВАЗ 2104“ без регистрационни табели. Зад волана на нерегистрираното превозно средство бил неправоспособен водач от село Малък Поровец. Около 9.00 часа в исперихското село Духовец е спрян автомобил „Рено Клио“ с поставени германски транзитни табели и управляван от неправоспособен 34-годишен от град Каолиново, обл.Шумен. По двата случая са образувани бързи производства по чл.345, ал.2 от НК.