Окръжната прокуратура внесе в Разградския окръжен съд обвинителен акт срещу 39-годишния Милко Ив. от село Кочово, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Той ще отговаря за изнудване при условията на опасен рецидив и блудствени действия с 14-годишно момиче, извършени чрез употреба на сила и заплашване.
Милко Ив. има зад гърба си 11 присъди, като осем от тях е изтърпял ефективно в затвор.
На 25 октомври около 21 часа рецидивистът застигнал по пътя към разградския кв. „Орел“ 14-годишното момиче. Със сила и заплаха с нож мъжът завлякъл момичето в храстите и извършил блудствени действия. Насилникът поискал жертвата да му предаде парите и златните си накити. Когато разбрал, че момичето не носи ценности и пари в себе си, той отнел със сила мобилния й телефон със СИМ-картата.
Момичето обещало да му даде парите, които подсъдимият искал, за да си купи наркотици. Обяснила му, че баща й работи в чужбина и в дома си има пари и златни накити. След като претърсил дрехите й Милко открил само 40 ст. Тогава я заставил да върви до дома си, като я държал за ръка, за да не избяга.
В дома си 14-годишната жертва разказала на майка си какво се е случило и веднага сигнализирали на спешния телефон 112. По сигнала в дома на пострадалата пристигнала полиция и автопатрулен екип, който започнал да издирва извършителя по даденото описание от жертвата.
На 26 октомври в 19 часа, 39-годишният опасен рецидивист е задържан. В автомобила, с който се е придвижвал е открит и иззет мобилният телефон на жертвата с повредена СИМ-карта.
Предстои делото срещу опасния рецидивист, който след осемте ефективни наказания не се е превъзпитал, да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд в Разград. Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от деня на задържането му. След приключване на разследването срещу него той е приведен в затвора в Белене.