Изложбата „Военните паметници в област Разград“ гостува на община Кубрат на 2 октомври, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Експозицията, организирана от Областна администрация-Разград със съдействието на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва, ще посети всички общински центрове в Лудогорието. Първото й представяне бе в Разград миналата година, изложбата включва фотографии на над 100 войнишки паметника и паметни плочи, които се намират в Разградско.
В Кубрат таблата със снимки ще бъдат подредени в читалище „Св.св. Кирил и Методий“, откриването на експозицията е в 17,30 ч. на 2 октомври, на церемонията ще присъстват заместник областният управител Евгени Драганов и представители на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България и Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Експозицията ще може да бъде видяна в Кубрат до 6 октомври.
От 9 до 13 октомври изложбата ще бъде подредена в читалище „Саморазвитие“ в Завет, от 16 до 20 октомври – в читалище „Съзнание“ в Исперих, от 23 до 27 октомври – в Разград.
Изложбата се организира с цел отдаване на необходимата почит към саможертвата на загиналите за свободата и независимостта на България воини, опазване на културното наследство и възпитание на младото поколение в дух на родолюбие.