Лудогорец направи изключително сериозна крачка за развитието на спортно-техническия процес, съобщиха от пресслужбата на Орлите.

Клубът привлече кондиционен специалист от екипа на Диего Симеоне в Атлетико (Мадрид). Това е Иван Рафаел Диаз, който през последните 12 години неизменно работи за настоящия шампион в турнира Лига Европа. Роденият през 1978 година треньор е трупал опит още в Реал (Мадрид) и Хетафе.
Българските любители на футбола, които следят представянето на Атлетико (Мадрид), са виждали последно Иван Диаз да води загрявката на отбора преди началото на финала в турнира Лига Европа срещу Марсилия на стадиона в Лион на 16 май 2018 г.
Заедно с привлечения наскоро шотландски кондиционен треньор и специалист по спортни науки Йън Кол Диаз ще се грижи за кондиционната подготовка на ПФК Лудогорец. Целта на инвестицията с привличането на високо квалифицирани специалисти е да се подобри кондиционния капацитет на отбора с цел повишаване на конкурентоспособността в мачовете от европейските клубни турнири.
Иван Диаз ще се присъедини към щаба на Димитър Димитров за началото на лятната подготовка идния понеделник.