Състезателят от разградския клуб „Зелена стъпка“ Ивайло Атанасов победи в най-тежката дисциплина – 43,2 км в Планинския маратон Панчарево 2016, съобщиха от клуба. В неделния ден той постигна рекордната преднина от над 21 минути пред втория финиширал маратонец.

В състезанието по планинско бягане се впуснаха 500 бегачи от цялата страна. Ивайло Атанасов спечели безапелационно в най-дългата дистанция от 43,2 км, в надпревара с още 120 състезатели по кално и стръмно планинско трасе с денивелация от близо 1600м, което 27-годишният бегач от разградския клуб „Зелена стъпка“ измина за 3ч.48мин.10сек. – с 21 мин. и 16 сек. по-бързо от втория в класирането маратонец.
28-годишният Ивайло Атанасов е от Кюстендил, докторант по философия в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. С Разград, освен СНЦ „Зелена стъпка“, чийто член е, го свързва работата му като учител в Професионалната техническа гимназия „Шандор Петьофи“, където преподава от септември миналата година, успешно преминавайки преди това прецизния подбор на фондация „Заедно в час“.
Младият талант вече е познат на разградската общественост като победител при мъжете на тазгодишния крос „Освобождение“, който спечели с лекота.