Протестиращите от сектор „Земеделие“ от областите Разград, Търговище и Шумен се обединиха  и  включиха в общонационалния протест за спасяване на българското земеделие. Пред дългата повече от километър колона от трактори застанаха зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители, производители на мед и пчелни продукти и други.

 Протестиращите  издигнаха плакати,  сред които ярко се открояваха „Земеделците не са терористи!“ и „Стоп на гаврата със земеделските производители!“.

Председателят на Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието Маломир Власов бе категоричен, че протестът е в защита на бранша земеделие и не бива да се политизира.

Прочетена бе и  декларацията с исканията: продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна, както и въвеждане на забрана за внос на още редица продукти.

В най-тежко състояние е пчеларството,заяви  представителят на Областния пчеларски съюз „Лудогорска пчела“ Славейко Рашев.

„Протестът е в резултат на това, че се допусна грешка, наруши се функцията на нормалната демократична и парламентарна държава“, посочи Мариела Йорданова – от Асоциацията на зърнопроизводителите

 Имаше и доста емоционални изказвания, едно от тях бе на овцевъда Мехмед Мехмедов, 

 Част от протестиращите заявиха готовност да тръгнат за София.  Утре се очаква протестната вълна  на бранш „Земеделие“  с хиляди тежки машини да блокира столицата .